232783
Book
In basket
"Włoska sztuka dobrego gotowania" to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. [empik.com]
Availability:
Filia nr 9
There are copies available to loan: sygn. 64 W (1 egz.)
Notes:
Inny tyt: Scienza in cucina : e l'arte di mangiar bene
General note
Na okładce: Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii.
Funding information note
Staraniem fundacji Casa Artusi, Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie i Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again