229842
Książka
W koszyku
(Księgozbiór Tadeusza Drewnowskiego)
Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował "Fizjologię smaku", która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci. [lubimyczytać.pl]
Status dostępności:
Filia nr 4
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 055613 F4 D (1 egz.)
Filia nr 9
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 W (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Physiologie du gout ou Méditations de gastronomie transcendante
Uwaga ogólna
Tytuł oryginału: "Physiologie du gout ou Méditations de gastronomie transcendante"
Egzemplarz Daru Tadeusza Drewnowskiego w Filii nr 4.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej