229842
Książka
W koszyku
Johanna Friederika Henriette Katharina Davidis (1801-1876) jest uważana za najsłynniejszą autorkę książek kucharskich w Niemczech. Chociaż w tamtym czasie opublikowano już wiele podobnych książek kucharskich - między innymi "Ogólna niemiecka książka kucharska dla burżuazyjnych gospodarstw domowych" Sophie Wilhelmine Scheibler, to praktyczna książka kucharska Davidis rozwinęła się w książkę kucharską z końca XIX i początku XX wieku. Stała się ona podstawowym wyposażeniem w wielu niemieckich gospodarstwach domowych. [za www.zvab.com]
Status dostępności:
BG magazyn na miejscu
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. II 018111 U (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Data wydania między 1900 a 1920 rokiem. Na podstawie stron www z portalami aukcyjnymi.
Tytuł w tłumaczeniu na język polski: "Książka kucharska : Poradnik dotyczący przygotowywania potraw dla kuchni burżuazyjnej i wykwintnej" Henrietta Davidis ; opracowana przez Elsę Bier.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej