229842
Książka
W koszyku
Tradycje kulinarne Polski / Magdalena Tomaszewska-Bolałek. - Warszawa : Hanami Radosław Bolałek, 2023. - 350, [2] strony : fotografie, ilustracje, portrety ; 24 cm.
Tradycje kulinarne Polski to książka prezentująca kuchnię Polski od czasów dawnych Słowian po współczesność. To także opowieść o kulturze kulinarnej, znaczeniu jedzenia świątecznego i jego roli w domowych obrzędach. Publikacja wzbogacona została anegdotami, legendami, opowieściami oraz odniesieniami do literatury i sztuki. Znalazło się w niej miejsce dla kuchni sarmackiej, a także regionalnej. Uzupełnieniem całości jest rozdział o turystyce kulinarnej oraz 19 prostych przepisów na mniej znane dania z różnych części Polski. [empik.com]
Status dostępności:
Biblioteka główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II 095521 WPN (1 egz.)
Filia nr 1
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63/64 (1 egz.)
Filia nr 4
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 056668 F4 (1 egz.)
Filia nr 12
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 012863 F12 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia, netografia na stronach 338-350.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej